Само неколку растенија од растителниот свет се способни да го регенерираат или да произведат сосема ново ткиво на црниот дроб. Едно од нив е сокот од домати, а другото е чајот од камилица.

По повод Светскиот ден на контрацепција - 26 Септември, младите од Асоцијација за здравствена едукација и истражување „ХЕРА“ ја истакнаа важноста од зголемувањето на свеста за контрацептивните средства и методи, како и потребата од едукација на младите луѓе со цел да им се овозможи да донесуваат правилни одлуки за своето сексуално и репродуктивно здравје.

Слабокрвноста може да биде знак за посериозна болест. Проверете дали и вие се наоѓате во групата на слабокрвни со посета на вашиот доктор.

Ова растение е од голема корист за нашиот организам. Резултатите од најновите американски истражувања покажале дека рузмаринот содржи антиоксиданси.

Од досегашните искуства, максимален ефект врз здравјето се постигнува со комбинација на сите пчелини производи. Млечот е познат со векови, скапоцен и редок и се чувал како тајна благородничка убавина.

За воспалено грло: Пијте чај од лажичка свеж, изрендан ѓумбир полиена со 250 мл. жешка вода. Помага и гаргара со една цетвртина лажичка сол, натопена во два дл. вода, три пати на ден.

Најновите истражувања потврдуваат дека одредено количество антиоксиданти и масни киселини од маслото, овошјето и зеленчукот може да ја намалат опасноста од појава на алергиски реакции на полен.

 

Save

Следете нè