Под целулит се подразбираат промените на сврзното и поткожното масно ткиво.

Кога научно би можела да се разбере и објасни способноста за самодопир за ублажување на болка, тој феномен би можел да стане дел од лекувањето, сметаат научниците од лондонскиот универзитет.

Светската здравствена организација, предупредува дека преработеното месо како виршлите, колбасите, деликатесите, може да го доведат организмот до рак.

Лебот без кој кај нас не може да се замисли ниту еден оброк, заедно со други пченични производи често создава алергии, а виновникот се вика глутен.

Од четвртокот, 15 октомври, во Хрватска веќе може да се користи марихуаната за медицински цели.

Козметичката компанија MAC ни подготвува уште едно изненадување во ноември,  кога ќе пристигне нивната нова палета на шминки од „Enchanted Eve“ колекцијата.

Три жени дневно заболуваат од рак на дојка, а годинава во земјава се регистрирани 1200 новозаболени. Ова се статистиките кои на кампањата за борба против рак на дојка ја обелодени здружението Борка.

Само неколку растенија од растителниот свет се способни да го регенерираат или да произведат сосема ново ткиво на црниот дроб. Едно од нив е сокот од домати, а другото е чајот од камилица.

По повод Светскиот ден на контрацепција - 26 Септември, младите од Асоцијација за здравствена едукација и истражување „ХЕРА“ ја истакнаа важноста од зголемувањето на свеста за контрацептивните средства и методи, како и потребата од едукација на младите луѓе со цел да им се овозможи да донесуваат правилни одлуки за своето сексуално и репродуктивно здравје.

Слабокрвноста може да биде знак за посериозна болест. Проверете дали и вие се наоѓате во групата на слабокрвни со посета на вашиот доктор.

 

Save

Следете нè