Смеата е природно решение и е одговор на многу здравствени прашања. Денес е познато дека ништо побрзо не делува на организмот како голема доза смеа, која создава рамнотежа меѓу духот и телото.

Веќе одамна е познато дека куркумата има анти-воспалителни својства, а поновите најразлични истражувања покажуваат дека куркумата е вистинско чудо на природата.

Актерката Џесика Алба се буди во 05:15 за да вежба јога, а првиот чекор после будењето е подготовката на јако црно кафе со кокосово масло, кое и ја дава неопходната енергија. 

Луѓето кои боледуваат од бронхоконстикцијата, повремено страдаат од стеснување на дишните патишта за време или по физичките вежби. 

Мали, но темелни промени може да обезбедат здраво срце и да ви го спасат животот.

Новогодишната атмосфера зема сè поголем дел од нашето секојдневние, а по тој повод PROMOITALIA ви подготви специјални празнични изненадувања.

Маслото добиено од семките на тиквата содржи многу есенцијални незаситени масни киселини, кои се неопходни за нормално фукнционирање на организмот.

Светскиот ден за борба против СИДА е осмислен и прифатен од 140 земји во светот на Светскиот Самит во Лондон 1988 година.

Повеќе од 20 години брендот Promoitalia е синоним за успех и иновативност на полето на естетската медицина и пластичната хирургија.

Човечкиот ум е една од најголемите мистерии. Психологијата на личноста го проучува човековото однесување набљудувано во целост. Следуваат неколку интересни вистини за човекот.

 

Save

Следете нè