Континуираното влијание на стресот може да доведе до намалуванје на интелигенцијата. Причината ви тоа е дека хемиските соединенија, ослободени при стресот се токсични за мозокот.

Уште многу одамна се познати лековитите својства на медот и неговото влијание врз човековото здравје.

Ако сакате да бидете здрави, немојте да лажете. Едноставно бидете искрени. Всушност, луѓето кои се воздржале десетина дена да не излажат имале подобро здравје.

Здравото срце се смета за темел на здрав живот. Смртноста од кардио-васкуларните болести во светот зема се поголем замав, затоа потребно е да посветите внимание на вашите секојдневни навики.

Подгответе природни купки за вашето магично уживање.  Купката не само што ќе ја направи вашата кожа мека и мазна, туку ќе ви помогне и да се релаксирате и подготвено да ја дочекате новата работна недела.

Карминот од усните го снемува со секое каснато залче, со секоја испиена голтка, многу побрзо отколку што сакате да се случи тоа. Сепак, постојат неколку трикчиња кои ќе го задржат на усните.

Хемиското име за сода бикарбона е натриум хидроген карбонат и таа е дел од секое домаќинство заради разновидната примена во домот.

Во случаи кога мозочната активност е ограничена, интелектуалните капацитети се намалуваат, слично на пример, кај спортистите, кога ја губат кондицијата кога не тренираат.

Хроничниот стрес предизвикува пречки во целиот организам, вклучувајќи го и срцето, мозокот, функционирањето на тироидната жлезда и имунолошнкиот систем.

Матичниот млеч или попознат како кралско желе е најважен и најхранлив пчелин производ. Тој претставува густа млечно бела супстанца со светло кафеав прелив.

 

Save

Следете нè