Куркума е зачин кој доаѓа од коренот на растението Куркума Лонга, кое најдобро успева во Индија и на Карипските Острови.

Меѓу фамилијарните обврски и притисокот на работното место, многумина чувствуваат дека немаат доволно време за себе, поради што се под стрес.

Еден од посериозните проблеми од кои страдаат голем број луѓе, претставува циркулацијата на крвта во организмот.

Популарниот YouTube канал Cut Video објави ново видео од серијалот „100 Years of Beauty“.  Во оваа 19-та епизода е претставена убавината на жената во Ирска, низ изминатите 100 години.

Секојдневниот стрес, брзиот начин на живот, намалената физичка активноста поради зголемената зависност од автомобилот, нездравата исхрана што доведува до покажување на килограмите,  води до деформација на ’рбетниот столб, стапалата, до забавен крвоток и метаболизам, односно до целосно нарушување на здравјето.

Ако досега го избегнувавте тушот само затоа што незнаевте правилно да го нанесете, време е да завршите со ограничувањето.

Постите многу благотворно делуваат на човечкиот организам, околу што се сложуваат и научниците и свештениците, диетичарите и гурманите, верениците и атеистите.

Континуираното влијание на стресот може да доведе до намалуванје на интелигенцијата. Причината ви тоа е дека хемиските соединенија, ослободени при стресот се токсични за мозокот.

Уште многу одамна се познати лековитите својства на медот и неговото влијание врз човековото здравје.

Ако сакате да бидете здрави, немојте да лажете. Едноставно бидете искрени. Всушност, луѓето кои се воздржале десетина дена да не излажат имале подобро здравје.

 

Save

Следете нè