Промената и одржувањето на косата е мошне важен процес кај секоја жена која се труди да го задржи својот атрактивен изглед.

Хиперпигментациите се потемни делови на кожата, коишто може да бидат со различна форма и интензитет.

Екпертите го потенцираа недостатокот на истражувања за менструалната болка, велејќи дека болката може да биде силна колку и срцев напад.

Девојките со права коса, често им завидуваат на своите пријателки кои имаат природни локни, но не знаат дека витканата коса бара посебна нега и потребно е да се вложи многу труд, за да изгледа сјајно и здраво.

Бабата на Теа Флего стана вистинска атракција на интернет. Оваа скромна старица ги доживеа своите 5 минути слава, благодарение на својата талентирана внука.

Денеска се одбележува светскиот ден на Астмата. Од 1998 година па досега, по иницијатива на организацијата „Global Initiative for Asthma“, активно се одбележува овој ден, со цел подигнување на свеста и едукација на населението во врска со ова заболување.

Многумина патат од депресија, а не се свесни за таа состојба. Постојат скриени знаци кои покажуваат кога е потребно да побарате стручна помош.

Како водечки експерти и иноватори сo повеќе од 125-годишно искуство во областа на дерматологиjата и козметичката нега на кожата, истражувачкиот тим на Eucerin® во соработка со дерматолозите, разви нова линија на производи за заштита од сонце, кои овозможуваат тројна заштита на кожата.

Мејкап артистката Carli Bybel, секојдневно не освежува со нови трикови за брзо и практично шминкање.

Пушењето цигари во најголема мерка го загрозува здравјето на луѓето, а секако го загрозува и здравјето на устата и забите.

 

Save

Следете нè