Една од почестите причини за посета на дерматовенеролог е сувата кожа.

Јапонците се народ со најмногу стогодишници на светот и имаат најдолг животен век  од 82,5 години.

Неодамнешното истражување потврди дека самодовербата има големо влијание врз луѓето, заклучувајќи дека дури и тајната на добриот изглед се крие во самодовербата и ставот кој го имаме.

Откажувањето од пороците, како што е пушењето цигари има многу придобивки за подобрување на вашето здравје, а некои од нив се чувствуваат веднаш.

Добрите утрински навики, често знаат да бидат занемарени поради брзиот начин на живот.

За подобра еластичност и пополнување на длабоките брчки

Како што нашата кожа старее, структурата се менува. Еластичноста, цврстината и сјајот се намалуваат, а брчките стануваат сѐповидливи и подлабоки.

И оваа година видовме дека луѓето се’ повеќе и повеќе се интересираат, но и ги применуваат здравите навики, активни се и се интересираат за се’ она што е ново, интересно и корисно на нашиот пазар.

Денеска е Светски ден на контрацепцијата, а поимот контрацепција значи спречување на несакана бременост и прекинување на природниот процес на репродукција.

Според најновите истражувања, едно јаболко дневно го намалува ризикот од срцев удар кај луѓето постари од 50 години.

Време е за враќање во форма! Летото полека ни заминува, па со завршувањето на сите летни активности кои ни го одвлекуваа вниманието време е во фокус да се стави градењето на здрави животни навики.

 

Save

Следете нè