Според најновото истражување за оние што си легнуваат и се будат подоцна, голема е веројатноста дека ќе починат помлади.

 

Ова го твдрат научниците од Универзитетот на Сари во градот Гилфорд, Велика Британија.

Во истражувањето објавено во „Медикал Експрес“ учествувале над 433.000 луѓе на возраст од 38 до 73 години, кои биле поделени во четири класи: „утринска“, „умерено утринска“, „вечерна“ и „умерено вечерна“.

Состојбата на испитаниците била следена во времетраење од шест ипол години.

 

Save

Следете нè