Под мотото „Избери здравје, а не тутун“, Министерството за здравство во соработка со Светската здравствена организација и Институтот за јавно здравје традиционално го одбележуваат 31 мај – Светскиот ден без тутутн.

Според најновото истражување за оние што си легнуваат и се будат подоцна, голема е веројатноста дека ќе починат помлади.

Отекување на екстремитетите е скоро секогаш симптом на напредна хронична болест.

Со доаѓањето на пролетта, започна и сезоната на крлежи.

Топичниот магнезиум на Ancient Minerals е чиста форма на додаток што го заобиколува дигестивниот систем и се апсорбира директно преку кожата.

Според најновата американска студија објавена на Универзитетот Конектикат, некои деца кај кои е дијагностициран аутизмот на рана возраст подоцна целосно ги губат симптомите на таа болест.

Кожата е најголемиот орган на нашето тело кој ги заштитува сите органи од нашето тело.

Неочекуваното зголемување на температурите од студено кон значително топло или обратно влијаат на срцето, притисокот и циркулацијата, што може да доведе до главоболки.

Пролетта е на прагот, а со тоа и потопло време, што веќе не опоменува дека треба да поработиме на нашата фигура и исхрана, за да се прошетаме гордо во костимот за капење кога ќе дојде лето.

На секого од нас барем еднаш му се случило, од каква и да е причина, да се разбуди среде ноќ и потоа да не може да заспие.

 

Save

Следете нè