Една од омилените Холивудски двојки - Џорџ и Амал Клуни ќе станат родители на близначиња.

Радост во домот на музичките ѕвезди Бијонсе и Џеј Зи. Нивното семејство се проширува за уште два нови членови, кои нетрпеливо ги очекува 5-годишната Блу Ајви.

Актерот Мел Гибсон на 61 година го доби своето деветто дете.

Aктеркатa Кетрин Хeјгл одлучи да ја сподели радосната вест, за раѓањето на своето прво биолошко дете.

Следните неколку интересни факти за бебењата ќе ве замислат, но и ќе потврдат некои ваши размисли и убедувања.

Во истражувањето спроведено на Училиштетот за јавно здравје „Блумберг“ од Балтимор, се наведува дека децата родени со царски рез имаат 40% поголем ризик за вишок на килограми до седмата година од животот.

Малиот Ксандер e роден девет недели пред предвидениот термин, со големи здраствени проблеми.

Грчевите во стомачето на бебето обично се јавуваат во ноќните часови, на околу две недели од раѓањето и траат околу шест недели.

Според податоците со кои располага UNICEF,  децатакои биле доени во рок од еден час по раѓањето имаат 22% помал ризик од смрт во првите шест месеци од животот.

Стресот за време на периодот во бременоста го зголемува ризикот од појава на одредени фатални аномалии.

 

Save

Следете нè