Додека повеќето нутриционисти не советуваат рано наутро да каснеме житарки, омлет или овошје, a познатата Лиз Москоу вели да го почнеме денот со – торта.

Таа тврди дека со едно парче торта од средна големина за појадок, најлесно се согоруваат калориите, бидејки наутро метаболизмот ни работи „најбрзо“ и цел ден е пред нас. Така, имаме доволно за преработка на тоа парче тортата, а и желбата за нешто слатко ќе ни биде задоволена.

Многу други податоци пак, говорат дека чоколадото го зајакнува мозокот и ни помага подобро да се концентрираме.

Сепак, без претерување, се си има мерка.

 

Save

Следете нè