Општина Гази Баба денеска ќе ја организира 11-тата тортијада „Слатка мистерија 2017″ на која ќе учествуваат слаткарници и ресторани кои професионално изработуваат торти, но и заинтересирани граѓани во категоријата аматери.

Првпат на тортијадата ќе учествуваат и ученици од општината кои ќе се натпреваруваат во декорација на торти.

Настанот ќе се одржи во хотел „Континентал” и ќе има ревијален дел, а потоа официјален дел во кој ќе бидат претставени натпреварувачите и ќе има лицитација на тортите и прогласување на победниците.

Во ревијалниот дел ќе учествуваат 50 аматери и професионалци од девет скопски општини, а спонзорите на своите штандови ќе нудат бесплатна дегустација на своите производи.

Тортијадата ќе биде проследена со културно-забавна програма и настап на естрадни уметници и актери. Собраните пари од продадените торти ќе бидат донирани на Центарот за деца со посебни потреби во населба Железара.

 

Save

Следете нè