Kakslauttanen Arctic Resort е единственото место во Финска кое ви нуди сместување во стаклени игла или колиби со поглед на магичната поларна светлина.

Kakslauttanen e семеен ресорт во финската покраина Лапланд и од Арктичкиот круг е оддалечен 250 километри. Целиот ресорт е сместен на работ со дивината и на патот кој води до Северното поларно море и во близина на националниот парк Urho Kekkonen. Околина на ова подрачје е една од најчистите на светот, а престојот во Kakslauttanen Arctic Resortu се чини како вистинско поврзување со природата.

Ресортот во својата понуда за сместување има бајковити стаклени игла, низ кои можете да го гледате ѕвезденото небо и поларната светлина која тука е вообичаена појава.

 

Save

Следете нè