Поглед од кој застанува здивот. Дури и оние кои не се плашат од височина, овој мост ќе го поминат со двоумење. Должината му е повеќе од 300 метри, се наоѓа на надморска височина од 180 метри  и што е најважно има проѕирен стаклен под.

 

Издигнувајќи се од сините води на Егејското море, тркалезниот архипелаг на вулкански острови, 200 километри југоисточно од копното на Грција, со своите живописни и разнобојни карпи раскажува своја историја.

 

Save

Следете нè