Пудлите се сметаат за една од најинтелигентните раси во светот, па токму затоа, многу често се главни протагонисти во големи рекламни кампањи.

Веселата игра на малото поларно мече во зоолошката градина во една провинција на Кина, беше прекината со неговото паѓање во водата.

Сопствениците на овие кучиња објавија фотографии од нивните маски, по повод  американскиот празник „Ноќта на вештерките“ за 2015 година.

Луѓето кои чуваат куче се поздрави и поактивни, велат научниците. Кучето е најдобриот пријател и го следи човекот уште од најраната историја, пред сѐ поради своите прекрасни особини и познати вредности.

Ова слатко бебе глувче ќе ве освои од прва. Погледнете го видеото како ужива додека јаде шпагети.

Првата пекарница за кучиња „Vaf“, e отворена во центарот на градот Нови Сад.

Варвара е името на тигарот, кој цели 12 години живеел во циркус, во премногу мал кафез.

На вториот по ред „Dog Fest“ во Белград, кој се одржа овој викенд, е склучен првиот брак меѓу две кучиња.

Денеска, 4-ти октомври, се одбележува Светскиот ден на животните за подигање на статусот на животните и со цел да се подобрат нивните стандарди  и  благосостојбата  во целиот свет.

Во пресрет на светскиот ден на животните, хуманитарното здружение Есма и Стево Теодосиевски организираат базар "Се за нашите миленици" на 03 и 04 октомври 2015 во Хотел Континентал.

 

Save

Следете нè