Миленичињата се нашите најдобри пријатели и секогаш ни пружаат безусловна љубов и среќа. Помислата на убавите заеднички моменти ни прави уште повеќе да ги цениме нашите миленичиња.

Како што веќе ни е познато мачките и кучињата спаѓаат во групата на месождери, што многумина го забораваат и сакаат да им ја наметнат храната која ние луѓето ја јадеме.

Американскиот производител на храна за миленици сними интересно празнично видео.

Во нашата редовна рубрика Пет-вет советува ќе пишуваме на темата – кастрација и стерилизација кај домашните миленичиња.

Љубовта кон миленичињата најчесто прави кон нив да се однесуваме со посебно внимание, а понекогаш и да веруваме дека имаат надприродни особини.

Вакцината преставува суспензија составена од живи ослабени или мртви микроорганизми односно вируси и бактерии или нивни протеини.

Зоолошката градина во Братислава од неодамна може да се пофали дека во неа живеат и модни дизајнери.

На оваа тема има многу да се зборува, но ќе се потрудам на кратко да ви дадам еден правец во кој да размислувате за да изборот на раса биде се она што го очекувате од неа.

Љубителите на кучиња едноставно неможат да прекинат да зборуваат за овој накит за кучиња.

Домашниот миленик e живо битие кое ќе ви пружи време на задоволство - ( прошетка, игра, галење ), пред се другар кој единствено тој ќе ви се радува кога ќе се вратите од работа и ќе ве натера на момент да ги заборавите сите грижи и  не убави работи кои ви се случиле тој ден.

 

Save

Следете нè