Сопствениците на кучиња во Хрватска, од 1 јануари 2017 година, најверојатно ќе плаќаат државен данок од 100 евра за своите миленичиња.

Традиционално се одржа петтиот по ред Вегефест, под мотото ‘РЕВОЛУЦИЈА КОЈА ПОЧНУВА ВО ТВОЈАТА ЧИНИЈА – ЗА ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ!’, во организација на Здружението за заштита на животни – “Анима Мунди”.

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија 22-ри и 23-ти октомври 2016 година Ве поканува на дружење со Вашите миленици.

Над 500-тини мачки, на кои им се насмевнала среќата сега живеат заедно на островот Ланаи на Хаваите, а љубителите слободно можат да ги посетат.

Обележувањето на Светскиот ден на животните ги обединува движењата за благосостојба на животните во глобална смисла со цел да го направи светот подобро место за сите животни.

Не чекајте, вакцинирајте го вашиот миленик и помогнете во елиминација на беснилото, е пораката на Ветеринарната комора до сопствениците на кучиња и мачки по повод 28 Септември, Светскиот ден на борба против беснилото.

Возбудливо утро за Пандата Лун Лун од  зоолошката градина во Атланта, во САД, која роди близнаци.

Базиран на новелата на Брус Камерон, филмот „A Dog’s Purpose“, во режија на Lasse Hallström, споделува емотивна приказна за едно куче.

Никој неможе да освои повеќе срца, од најдобриот пријател на човекот. Во чест на таа магична врска, денешниот ден 26-ти август, се прославува Националниот ден на кучето.

Мало кученце од расата пит бул го имаше најубавото изненадување во животот, кога човекот кој го спаси се врати по него да го вдоми.

 

Save

Следете нè