Никој неможе да освои повеќе срца, од најдобриот пријател на човекот. Во чест на таа магична врска, денешниот ден 26-ти август, се прославува Националниот ден на кучето.

Мало кученце од расата пит бул го имаше најубавото изненадување во животот, кога човекот кој го спаси се врати по него да го вдоми.

Приказна која ќе го стопли вашето срце и фотографии кои ќе го разубават вашиот ден.

Кампањата која е дело француската фондација за заштита на животните „30 Millions d’Amis“, ќе ви ја докаже безусловната љубов на кучињата кон сопствениците.

Грижата за кучињата, освен основните потреби, подразбира и редовна посета на нивниот фризер - грумер.

Пред 12 години, пит булот Бринкс бил напуштен и талкал низ улиците на Бруклин, кога Џон го нашол и решил да го згрижи.

Познато е дека мачките не сакаат вода, но кога е во облик на голема топка мраз таа може да биде забавна за нив.

Сладолед, пиво за кучиња и грицки, за одмор од соништата на вашето куче, во првиот бар за миленици на плажа во Хрватска.

Според најновото истражување, поголемиот дел од кучињата повеќе сакаат да ја слушаат песната „Single ladies" на Бијонсе и другите модерни звуци, отколку „Малата ноќна музика" на Моцарт и класичните композиции.

Банка во Нов Зеланд, на своите вработени им овозможува платено боледување, во случај да им се разболи домашното милениче.

 

Save

Следете нè