Рускиот претседател Путин е познат како голем љубител на животните, а неговите миленици секогаш се на прво место.

Кога хуманоста и љубовта кон животните ќе надвладеат, ќе бидете сведоци на една убава приказна.

Дека и тука, во нашето Скопје има херои и приказните за животни на кои им е потребна помош, можат да имаат среќен крај не само во бајките и на странските ТВ канали, се докажа вчера.

Сопствениците на кучиња во Хрватска, од 1 јануари 2017 година, најверојатно ќе плаќаат државен данок од 100 евра за своите миленичиња.

Традиционално се одржа петтиот по ред Вегефест, под мотото ‘РЕВОЛУЦИЈА КОЈА ПОЧНУВА ВО ТВОЈАТА ЧИНИЈА – ЗА ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ!’, во организација на Здружението за заштита на животни – “Анима Мунди”.

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија 22-ри и 23-ти октомври 2016 година Ве поканува на дружење со Вашите миленици.

Над 500-тини мачки, на кои им се насмевнала среќата сега живеат заедно на островот Ланаи на Хаваите, а љубителите слободно можат да ги посетат.

Обележувањето на Светскиот ден на животните ги обединува движењата за благосостојба на животните во глобална смисла со цел да го направи светот подобро место за сите животни.

Не чекајте, вакцинирајте го вашиот миленик и помогнете во елиминација на беснилото, е пораката на Ветеринарната комора до сопствениците на кучиња и мачки по повод 28 Септември, Светскиот ден на борба против беснилото.

Базиран на новелата на Брус Камерон, филмот „A Dog’s Purpose“, во режија на Lasse Hallström, споделува емотивна приказна за едно куче.

 

Save

Следете нè