Нашите омилени локални херои, Граѓанска иницијатива „Кане Корзо“ - Civic Initiative #kanekorzomk, секогаш безрезервно помагаат на бездомните животни.

По вчерашниот марш на граѓаните против нехуманиот третман врз бездомните животни, на социјалните мрежи се појави текст кој со брзина на светлината допре до срцата на сите.

Граѓанската иницијатива „Кане Корзо“, Ве поканува на хуманитарен настан, заедно да го одбележиме светскиот ден на животните.

Група граѓани и активисти за заштита на правата на животните Ве покануваат на комшиска дружба заедно со вашите миленици!

Најновите истражувања покажаа дека кучињата имаат изненадувачка способност со своето однесување и лаење да им кажат на луѓето што сакаат.

Запознајте ја малата Калина Црцарески, која има само 5 години и е најмладата дресерка на кучиња во Македонија.

Кинолошкиот сојуз на Република Македонија 11 и 12 февруари 2017 година Ве поканува на дружење со Вашите миленици и отварање на новата кинолошка сезона во 2017 година.

Екстремно ниските температури во Македонија, ја ставија на тест нашата хуманост и љубовта кон животните.

Познато е и многу пати до сега сме се увериле дека кучето е најдобриот пријател на човекот, но ова видео ќе ви покаже колку е силна врската меѓу животните.

Што ќе се случи кога едно мало девојче, ќе го добие Божиќниот подарок кој отсекогаш го посакувало?!

 

Save

Следете нè