Раѓањето на нов живот само по себе е фасцинантно, но кога тоа се тигарчиња и се снима ќе добиете видео со над 15 милиони прегледи на каналот YouTube.

Кејтлин е млад тигар, која неверојатно смирена на свет за прв пат донесе потомство. Раѓањето на двете тигарчиња го следеа група ветеринари преку камери, предводена од Гил Кларк кој беше пак веднаш до Кејтлин.

Младата мајка која иако е неискусна, инстинктивно започна да го лиже своето првородено тигарче додека тоа не започна да дише како што треба. Второто тигарче се роди полесно, а тимот беше пресреќен.

Погледнете го видеото кое стопи милиони срца.

 

Save

Следете нè