Возбудливо утро за Пандата Лун Лун од  зоолошката градина во Атланта, во САД, која роди близнаци.

 

Деветнаесетгодишната Лун Лун, претставник на видот големи панди, вчера наутро роди две мали здрави мечиња. Тоа е втората двојка близнаци, родени од неа, информираат од градината.

Лун Лун била вештачки оплодена во март и на својот партнер, 18-годишниот Јан Јан, му родила вкупно седум панди, сите со вештачко оплодување.

 

Save

Следете нè