На Светскиот ден на животните, здруженијата што се грижат за нивниот опстанок предупредуваат за загрозеност на голем број животински видови и нивната лоша состојба во различни делови на светот.

Со реконструкција на живеалиштето на жирафите започна проектот за реновирање и реконструкција  во Зоолошка градина Скопје.

Два африкански лавови, кои минатата година се спасени од воените зони во Ирак и Сирија, безбедно се преселени во своето ново живеалиште во Јужна Африка.

Научници ја открија првата флуоресцентна жаба во светот, којашто свети во темно.

Раѓањето на нов живот само по себе е фасцинантно, но кога тоа се тигарчиња и се снима ќе добиете видео со над 15 милиони прегледи на каналот YouTube.

Најдобрите фотографи од природата за 2016-та на National Geographic, кои го заслужуваат вашето воодушевување се избрани.

Женската поп атракција, бендот „Pussycat Dolls“, своевремено имаше многу фанони ширум светот, но овој пат тоа е мечка.

Возбудливо утро за Пандата Лун Лун од  зоолошката градина во Атланта, во САД, која роди близнаци.

Два ретки видови Амур леопарди се  родени во зоолошката градина „Твикрос“ во Велика Британија.

Организацијата ПЕТА е позната по тоа што испраќа диретни пораки и ова е за жал бруталната реалност.

 

Save

Следете нè