Нашите омилени локални херои, Граѓанска иницијатива „Кане Корзо“ - Civic Initiative #kanekorzomk, секогаш безрезервно помагаат на бездомните животни.

По вчерашниот марш на граѓаните против нехуманиот третман врз бездомните животни, на социјалните мрежи се појави текст кој со брзина на светлината допре до срцата на сите.

Граѓанската иницијатива „Кане Корзо“, Ве поканува на хуманитарен настан, заедно да го одбележиме светскиот ден на животните.

На Светскиот ден на животните, здруженијата што се грижат за нивниот опстанок предупредуваат за загрозеност на голем број животински видови и нивната лоша состојба во различни делови на светот.

Група граѓани и активисти за заштита на правата на животните Ве покануваат на комшиска дружба заедно со вашите миленици!

Со реконструкција на живеалиштето на жирафите започна проектот за реновирање и реконструкција  во Зоолошка градина Скопје.

Два африкански лавови, кои минатата година се спасени од воените зони во Ирак и Сирија, безбедно се преселени во своето ново живеалиште во Јужна Африка.

Најновите истражувања покажаа дека кучињата имаат изненадувачка способност со своето однесување и лаење да им кажат на луѓето што сакаат.

Запознајте ја малата Калина Црцарески, која има само 5 години и е најмладата дресерка на кучиња во Македонија.

Научници ја открија првата флуоресцентна жаба во светот, којашто свети во темно.

 

Save

Следете нè